Poslední verze Koncepce sociálního bydlení, kterou v lednu 2015 předložilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, se již nejmenuje Koncepce sociálního, ale dostupného bydlení  - komentář RNDr. Šimečka.

Poslední verze Koncepce sociálního bydlení, kterou v lednu 2015 předložilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, se již nejmenuje Koncepce sociálního, ale dostupného bydlení. Změna názvu je nepřijatelná už s ohledem na koaliční shodu, že bude přijat zákon o sociálním bydlení, nebo přesněji zákon o bydlení všech sociálně potřebných, zejména proto, že se zákon nemůže omezit pouze na péči o ty občany, kteří již propadli sítem bytového trhu na dno, do ubytoven, a to – jak říká i pan president – většinou převážně vlastní vinou.

Hlavním úkolem zákona je především zajistit, aby všichni ti, kteří bydlí a pracují a mají dočasně problém zaplatit náklady na bydlení při stále stoupajících cenách služeb s bydlením spojených, neztratili svoje bydlení, a aby nám tedy nepřibyli jako noví nezaměstnaní. K tomu je třeba posílit využívání příspěvku na bydlení jako páteřního

Chcete číst dál?

Staňte se naším členem a získejte přístup k celému článku a spoustu dalších výhod!

Ještě nemáte účet? Zaregistrovat se